Main Forums >> Recording Techniques
        Print Thread

Pages: 1
ZIBIT



Joined: 17/08/11
Posts: 2
Focusrite Liquid 56 - S/PDIF issue
      #934860 - 17/08/11 11:49 AM
Hey,

If there is a topic about this already, then i'm sorry but I couldn't find any so here goes:

With my Liquid 56 I am able to use every input/output - including my two Behringer ADATS - as external effect in Cubase... EXCEPT S/PDIF !?

In Cubase the input/output is available, my M-ONE gets the lock-signal and I'm able to route (in the Saffire Mixing-Control panel) any DAW to the S/PDIF output and any input from S/PDIF to the outputs of the Liquid or one of it's ADATS. So they are able to talk to each other.

So.... Where's the problem?

Why can't I use my S/PDIF connected effects processor as "external plugin" in Cubase (and Ableton) ???

When I configure it, no signal is received in the M-ONE....

kind regards,
ZiBiT


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator     Back to top
Mixedup
active member


Joined: 03/09/03
Posts: 4835
Loc: Cambridge, UK
Re: Focusrite Liquid 56 - S/PDIF issue new [Re: ZIBIT]
      #934956 - 17/08/11 07:09 PM
I suspect, as you have the issue with Ableton as well as Cubase that it's something you've missed in the Saffire Mix Control setup. I don't get these issues with my RME FF800 - using analogue, ADAT and S/PDIF there with Cubase and PT without problem. I don't recall having problems when I had a Liquid Saffire for a while either.


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator     Back to top
ZIBIT



Joined: 17/08/11
Posts: 2
Re: Focusrite Liquid 56 - S/PDIF issue new [Re: Mixedup]
      #935065 - 18/08/11 09:03 AM
hmm ok, I'll see if I can play around with the Mixing Control a wee bit more.

Strange though that I didn't have to do all this effort with my ADATS.


Thanks for confirming the Liquid Saffire thingy too....


greets
U


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator     Back to top
. . . Delete This
Here be Dragons


Joined: 23/06/08
Posts: 3888
Re: Focusrite Liquid 56 - S/PDIF issue new [Re: ZIBIT]
      #935085 - 18/08/11 10:58 AM
i've done it in Logic no problem.... so i suspect it's something not quite right in the set up in cubase.....


Post Extras: Print Post   Remind Me!   Notify Moderator     Back to top
Pages: 1

Rate this thread

Jump to

Extra Information
0 registered and 71 anonymous users are browsing this forum.

Moderator:  David Etheridge, James Perrett, zenguitar, Martin Walker, Forum Admin, Hugh Robjohns, Zukan, Frank Eleveld, SOS News Editor,  
Forum Permissions
      You cannot start new topics
      You cannot reply to topics
      HTML is disabled
      UBBCode is enabled
Rating:
Thread views: 2963

November 2014
On sale now at main newsagents and bookstores (or buy direct from the
SOS Web Shop)
SOS current Print Magazine: click here for FULL Contents list
Click image for November 2014
DAW Tips from SOS

 

Home | Search | News | Current Issue | Tablet Mag | Articles | Forum | Subscribe | Shop | Readers Ads

Advertise | Information | Privacy Policy | Support | Login Help

 

Email: Contact SOS

Telephone: +44 (0)1954 789888

Fax: +44 (0)1954 789895

Registered Office: Media House, Trafalgar Way, Bar Hill, Cambridge, CB23 8SQ, United Kingdom.

Sound On Sound Ltd is registered in England and Wales.

Company number: 3015516 VAT number: GB 638 5307 26

         

All contents copyright © SOS Publications Group and/or its licensors, 1985-2014. All rights reserved.
The contents of this article are subject to worldwide copyright protection and reproduction in whole or part, whether mechanical or electronic, is expressly forbidden without the prior written consent of the Publishers. Great care has been taken to ensure accuracy in the preparation of this article but neither Sound On Sound Limited nor the publishers can be held responsible for its contents. The views expressed are those of the contributors and not necessarily those of the publishers.

Web site designed & maintained by PB Associates | SOS | Relative Media