You are here

exporting logic tracks

For current or would-be users of Apple Mac computers, with answers to many FAQs.

exporting logic tracks

Postby trevorscott33 » Thu Feb 16, 2012 3:42 pm

is it possible to export logic tracks to my analogue mixing desk? if so how? :?
User avatar
trevorscott33
Regular
Posts: 69
Joined: Fri Aug 12, 2011 11:00 pm
https://soundcloud.com/trevor-scott-333
Music is my madness that keeps me sane.

Re: exporting logic tracks

Postby desmond » Thu Feb 16, 2012 5:03 pm

What do you mean by "export"? Do you mean you want Logic tracks coming up on your mixer channels?

In which case, yes you can, you just need an audio interface with as many outputs as your desk has inputs. So if you want for example 16 channels out of Logic, you'll need an audio interface that has 16 outputs, take those 16 outputs into your analog desk, then in Logic you just route each track to each output.
User avatar
desmond
Jedi Poster
Posts: 6656
Joined: Tue Jan 10, 2006 12:00 am

mu:zines | music magazine archive
Vintage issues of Sound On Sound, Electronics & Music Maker, Music Technology and more...


Re: exporting logic tracks

Postby trevorscott33 » Thu Feb 16, 2012 6:17 pm

thanks mate, that's exactly what i want :lol:
any recommendations? :smirk:
User avatar
trevorscott33
Regular
Posts: 69
Joined: Fri Aug 12, 2011 11:00 pm
https://soundcloud.com/trevor-scott-333
Music is my madness that keeps me sane.

Re: exporting logic tracks

Postby desmond » Thu Feb 16, 2012 6:26 pm

trevorscott33 wrote:thanks mate, that's exactly what i want :lol:
any recommendations? :smirk:


You'll need to work out your budget and feature requirements - there are too many audio interfaces to list.
Eg: http://www.dv247.com/computer-hardware/audio-interfaces/
User avatar
desmond
Jedi Poster
Posts: 6656
Joined: Tue Jan 10, 2006 12:00 am

mu:zines | music magazine archive
Vintage issues of Sound On Sound, Electronics & Music Maker, Music Technology and more...


Re: exporting logic tracks

Postby Bob Bickerton » Thu Feb 16, 2012 7:52 pm

And it's worth asking what mixer do you intend to mix on?

Because unless its pretty good, there will be little point and you might be worth buying an integrated mixer/interface or perhaps a controller.

Bob
User avatar
Bob Bickerton
Frequent Poster
Posts: 2985
Joined: Fri Dec 20, 2002 12:00 am
Location: Nelson, New Zealand

Re: exporting logic tracks

Postby trevorscott33 » Sun Feb 19, 2012 2:48 pm

hi,
i have a Mackie SR24/4
it might be old now, but i found it great for arranging songs.
i'd have everything on an 8 bar loop and then you could try out all sorts of combinations! :)
User avatar
trevorscott33
Regular
Posts: 69
Joined: Fri Aug 12, 2011 11:00 pm
https://soundcloud.com/trevor-scott-333
Music is my madness that keeps me sane.


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests