You are here

Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

For current or would-be users of Apple Mac computers, with answers to many FAQs.

Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

Postby I'd Rather Play » Sat Feb 23, 2013 6:31 pm

Hi there,
Is there any way of using the Sibelius 7 Orch library (ideally as an instrument plugin) in Logic?
I'd Rather Play
Frequent Poster
Posts: 589
Joined: Wed Feb 18, 2004 12:00 am

Re: Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

Postby Exalted Wombat » Sat Feb 23, 2013 7:04 pm

I'd Rather Play wrote:Hi there,
Is there any way of using the Sibelius 7 Orch library (ideally as an instrument plugin) in Logic?

I'm afraid the short answer is "no".

So's the long one, come to that.

I don't think you're looking for what Rewire does?
Exalted Wombat
Jedi Poster
Posts: 5643
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:00 am
Location: London UK

You don't have to write songs. The world doesn't want you to write songs. It would probably prefer it if you didn't. So write songs if you want to. Otherwise, dont. Go fishing instead.


Re: Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

Postby chris... » Sat Feb 23, 2013 7:17 pm

I've never used Sibelius, but I imagine its sounds can be triggered via midi.

In which case, presumably you can use the Mac's internal midi bus (IAC) to route midi from Logic to Sibelius.

At a guess:

- switch IAC on in Audio/Midi Setup
- set Logic to output midi to IAC
- set Sibelius to receive from it

(if Sibelius works like Logic, and simply receives from all midi ports simultaneously, then the latter step won't be needed)
User avatar
chris...
Frequent Poster
Posts: 2703
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Location: Sunny Glasgow

Re: Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

Postby Exalted Wombat » Sat Feb 23, 2013 10:49 pm

chris... wrote:I've never used Sibelius, but I imagine its sounds can be triggered via midi.

No. Sibelius is a score publisher, with SOME sequencer features. MIDI input is on a single channel, for the purpose of capturing notation from a keyboard or other MIDI controller.

You COULD prepare MIDI tracks in Logic, export a MID file and open it in Sibelius. Then Rewire Sibelius' audio output back to Logic. But I think this is far from what's required here.
Exalted Wombat
Jedi Poster
Posts: 5643
Joined: Sat Feb 06, 2010 12:00 am
Location: London UK

You don't have to write songs. The world doesn't want you to write songs. It would probably prefer it if you didn't. So write songs if you want to. Otherwise, dont. Go fishing instead.


Re: Can I use the Sibelius 7 sounds in Logic?

Postby chris... » Sat Feb 23, 2013 11:38 pm

Ah right. It sounds like we could route one midi channel from Logic. But, for orchestral arrangements, that might be a bit limiting...
User avatar
chris...
Frequent Poster
Posts: 2703
Joined: Wed Mar 12, 2003 12:00 am
Location: Sunny Glasgow


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests