You are here

Recording not working! Help please! :)

For current or would-be users of Apple Mac computers, with answers to many FAQs.

Recording not working! Help please! :)

Postby Peter Land » Wed Oct 16, 2013 11:48 am

Dear Logic X experts:

I am having a bit of a ridiculous problem. I can't seem to record anything in Logic. I'm a long time user (but won't go and call myself an expert). And haven't had THIS problem for many years…but i am a bit baffled. My Software instruments are opened and of course also 'armed'..ie the R button is pressed. When I press "R" for Record the whole project starts trying to record from the begining as opposed to where i presently am in the track…(which is quite annoying and has just been doing this today). And more problematic.. Logic doesn't record anything i'm playing in. I can hear the sounds of my software instruments.. I can hear the playback of other stuff I recorded/composed in Sibelius and then imported into Logic. But i can't record!!!

Sorry for asking help on such a seemingly dumb beginners problem..but i'm a bit baffled here.

One perhaps tell tale thing to mention is that on my Output Meter the right hand digit display has a red background. This is new and seems to be coinciding with my recording problem.

Many many thanks for any pointers you might be able to give me!!

Peter

Logic X 10.0.3
Mac OS X 10.8.5
Peter Land
Regular
Posts: 80
Joined: Mon Nov 01, 2004 12:00 am
pianist, composer
www.peterland.com

Re: Recording not working! Help please! :)

Postby Peter Land » Wed Oct 16, 2013 12:36 pm

ok…i think i might have figured it out…the record button is flashing on and off in the above mentioned project. When i open up a new project and hit the record button it just stays on…and RECORDS! Now…how do I get this button to just stay on and not flash…any ideas?

thank you for any help and sorry for this dumb question!!

Peter
Peter Land
Regular
Posts: 80
Joined: Mon Nov 01, 2004 12:00 am
pianist, composer
www.peterland.com

Re: Recording not working! Help please! :)

Postby Peter Land » Wed Oct 16, 2013 12:44 pm

figured it out! it was the auto punch button… Sorry for the bother! ^^

Peter
Peter Land
Regular
Posts: 80
Joined: Mon Nov 01, 2004 12:00 am
pianist, composer
www.peterland.com

Re: Recording not working! Help please! :)

Postby Wease » Wed Oct 16, 2013 4:20 pm

always useful to post about strange issues and the solutions

we all have these moments....so this is/has been a worthwhile thread
User avatar
Wease
Frequent Poster
Posts: 783
Joined: Wed Jul 16, 2003 11:00 pm
Location: Sunny Walsall


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest