You are here

Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

Page 3 of 4

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 12:09 pm
by Urthlupe
None that I know of Steve.

Loopy

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 8:00 pm
by Stuart Churchill
I'm no expert, but wouldn't a simple solution be to set recording time for a few dozen (or more) bars instead of looping for 2 bars. You could then pick out your best bits.

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 8:38 pm
by jayzed
I've only breezed through this lot but would Ultrabeat do what the OP needs?
I've not used UB in this way so I may be on the wrong track here.
The functionality required is drum machine rather than sequencer so if the UB in-built sequencer works in the manner required it would be a simple matter to record the sequence and then drag the MIDI into a track routed to whatever VI that was needed.

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 8:53 pm
by desmond
No. You can't even real-time write into Ultrabeat, which I consider a major limitation of it, as I can play what I want about 10 times faster than I can click in the beats on numbered beat positions with the mouse. :frown:

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 9:39 pm
by vinyl_junkie
What about Native Instruments Maschine?
I was considering it my self but I'm no way selling my MPC which is rock solid for that..even If I won't use my MPC as much as I did in my production now I am migrating to a modern DAW it will be used for the live show's with my S-3200XL..I will not use a laptop live lol

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 10:12 pm
by jayzed
Bugger, on the Ultrabeat thing. BTW, cheers, desmond - I'll be calling on you whenever my Mac clients have a problem :-) I think that's the third or fourth clarification on Mac stuff you've helped me with! (I do general studio support, Macs are only part of that).

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Wed Feb 24, 2010 11:01 pm
by desmond
Only three or four? How long have you been here, man..?!

;)

Re: Sound quality difference btwn, logic/apogee + protools 8 le

PostPosted: Thu Feb 25, 2010 10:46 am
by jayzed
Third or fourth for ME, mate. For Me.

Jeez, talk about not taking a compliment :-)