You are here

Brass VSTi?

For everything after the recording stage: hardware/software and how you use it.

Brass VSTi?

Postby naypalm » Mon Apr 26, 2010 4:44 pm

Hello Gents.

Really in need of some real sounding brass sounds, could anyone recommend a good brass VSTi i could invest in?!

nathan.
naypalm
Poster
Posts: 41
Joined: Fri Nov 13, 2009 1:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby Jonnypopisical » Mon Apr 26, 2010 5:22 pm

Orchestral, Pop, Funk, Big Band, Folk, Jazz, Soul???
Jonnypopisical
Frequent Poster
Posts: 821
Joined: Sat Jul 16, 2005 12:00 am
Location: Oakham
Mac Pro, Logic Pro, lots of software and 17 hard drives!

Re: Brass VSTi?

Postby naypalm » Mon Apr 26, 2010 5:28 pm

I'd say for what were working on at the moment, Pop/Soul would be the way forward.

nathan.
naypalm
Poster
Posts: 41
Joined: Fri Nov 13, 2009 1:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby Parco » Mon Apr 26, 2010 5:56 pm

So can EastWest QL Brass satisfy you? :smirk:
It is really a session brass can be used in classic, jazz and modern music, except you would have another demand :crazy:
Parco
Regular
Posts: 274
Joined: Thu Feb 25, 2010 1:00 am
Location: Hong Kong
Sonar PLT + Foobar2000 -> ASIO + MMCSS + Windows 10 -> SIIG NN-E20012-S2 -> Echo AudioFire 4 -> HH MX250 + Wharf Delta70 A native USA style contemporary R&B artist in HongKong

Re: Brass VSTi?

Postby naypalm » Mon Apr 26, 2010 6:05 pm

Yes, i guess that would satisfy our needs, looks excellent, how would i use this in Cubase though? Does it come with it's own software? or would i need to use it with Kontakt? I'm pretty new to this vibe, please be patient with me!

nathan.
naypalm
Poster
Posts: 41
Joined: Fri Nov 13, 2009 1:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby Parco » Mon Apr 26, 2010 6:47 pm

It have both AKAI CD and GIGA edition, so you may load it with Kontakt or even export them all to Kontakt patches to make you load faster
Parco
Regular
Posts: 274
Joined: Thu Feb 25, 2010 1:00 am
Location: Hong Kong
Sonar PLT + Foobar2000 -> ASIO + MMCSS + Windows 10 -> SIIG NN-E20012-S2 -> Echo AudioFire 4 -> HH MX250 + Wharf Delta70 A native USA style contemporary R&B artist in HongKong

Re: Brass VSTi?

Postby naypalm » Mon Apr 26, 2010 7:05 pm

Thanks for your help.
naypalm
Poster
Posts: 41
Joined: Fri Nov 13, 2009 1:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby Thomas Gahagan » Mon Apr 26, 2010 8:12 pm

Many East West Products come with their own sampler called PLAY.

In cubase load Play like you would any other vsti.

Devices
VSTI Instrument

or press F11

In the play engine you will select the brass library or any other East West product you have.

Most EW programs require i-lok

Best...
User avatar
Thomas Gahagan
Poster
Posts: 10
Joined: Thu Jun 25, 2009 12:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby BJG145 » Mon Apr 26, 2010 10:34 pm

User avatar
BJG145
Frequent Poster (Level2)
Posts: 3829
Joined: Sat Aug 06, 2005 12:00 am

Re: Brass VSTi?

Postby Parco » Tue Apr 27, 2010 6:05 am

Nearly all the products of EW also need the Play, because the nki patches are encrypted and only can be decrypted and loaded by Play, but QL Brass (not included in QL symphony) is the exception, it have not been done any encryptions, so you may load its AKAI or GIGA in any VST or softwares.

That's why for string and woodwinds, I prefer the Vienna Symphony Library. And the new version of Kontakt is RAM saving, that is very wonderful! :bouncy:
Parco
Regular
Posts: 274
Joined: Thu Feb 25, 2010 1:00 am
Location: Hong Kong
Sonar PLT + Foobar2000 -> ASIO + MMCSS + Windows 10 -> SIIG NN-E20012-S2 -> Echo AudioFire 4 -> HH MX250 + Wharf Delta70 A native USA style contemporary R&B artist in HongKong

Re: Brass VSTi?

Postby Ed_J90 » Tue May 04, 2010 3:43 pm

Your prob looking for horns more so? I use chris hein and have mojo but mojo is dusty and uninstalled..... chris hein has both the impact side of things that I needed and still love getting to use it today :lol:

Havent heard vol 2 yet?!?
User avatar
Ed_J90
Regular
Posts: 364
Joined: Mon Dec 03, 2007 1:00 am


Who is online

Users browsing this forum: No registered users