You are here

Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

For all other computers and operating systems, including Atari, Linux and mobile apps.

Re: Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

Postby Rubber5oul » Mon May 14, 2018 8:56 am

Hi. I have an Akai LPK25 that I am trying to run through an iPad Air 1 using a standard, generic CCK. It starts working but after a few minutes (it varies) I get an error message stating that the device is not supported. Do you think that this is a power issue? If so, would a powered USB hub or the USB3 CCK discussed above solve this?

Thanks for your help. I’m going away for a few days and would love to be able to solve this on the cheap.
User avatar
Rubber5oul
Regular
Posts: 60
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:00 am

Re: Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

Postby The Elf » Mon May 14, 2018 12:19 pm

I've seen this a few times and it seems related to the cables. When I've gone cheap on cables I've had this message and the only solution was to buy some good branded cables at which point that error message went away.
User avatar
The Elf
Jedi Poster
Posts: 11143
Joined: Mon Aug 13, 2001 11:00 pm
Location: Sheffield, UK
An Eagle for an Emperor, A Kestrel for a Knave.

Re: Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

Postby Martin Walker » Mon May 14, 2018 2:06 pm

Hi Rubber5oul!

It might just be relevant to have a read of this:

www.pocketables.com/2013/02/how-to-get- ... apter.html

Hope it relates to your problem!


Martin
User avatar
Martin Walker
Moderator
Posts: 12026
Joined: Wed Jan 13, 2010 8:44 am
Location: Cornwall, UK

Re: Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

Postby Rubber5oul » Mon May 14, 2018 3:17 pm

Could be the cable, it was dirt cheap lol. Interesting read about adding a non powered hub into the chain. I'll try that when I get home and report back. Thanks.
User avatar
Rubber5oul
Regular
Posts: 60
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:00 am

Re: Audio/MIDI USB interfaces for the iPad/iPhone etc

Postby Rubber5oul » Mon May 14, 2018 6:19 pm

OK so I tried putting the unpowered hub in the chain. Sadly the problem persists. Looks like it might be the CCK but I'm not keen spending £39 on the off-chance. I shall ask amongst friends and see if anyone has an Apple one I could test it with.

Will report back again...
User avatar
Rubber5oul
Regular
Posts: 60
Joined: Wed Feb 24, 2016 12:00 am

Previous

Who is online

Users browsing this forum: No registered users